протест
протест / netinfo
Десетки граждани, основно млади хора, се събраха на площад „Севтополис“ в Казанлък, за да поискат оставката на цялото правителство и в подкрепа на протестиращите майки.  Организатори са активисти от местната структура на ПП „Възраждане“ и отделни граждани.

По време на митинга бе заявена категоричната готовност за протести до подаване на оставка на цялото правителство. „Не може цяла България да тъне в нищета, а на нас да ни се казва, че всичко зависи от трима човека. Тези хора трябва да си ходят веднага“, заявиха младежите.

протест
netinfo


Те настояха час по-скоро от правителството да си тръгне  вицепремиерът Валери Симеонов, който в отделни плакати  бе определен като „срам за българския народ. „Да пуснем водата  на WC-то“ , Оставка,“ , бяха част от лозунгите, издигнати по време на протеста. 

протест
netinfo


Портрети на двамата загинали студенти Вили и Цанко, оградени в сърце от свещи, бе сред акцентите на митинга. Свидетел на катастрофата, причинена от каруца заяви, че за последните две години инцидентите в Казанлъшко с каруци са 14, с шестима загинали. Протестиращите поздравиха полицаите по повод празника им и апелираха „да не позволяват управляващата каста  да ги яхва и да ги кара да притискат неудобните“.

В края на митинга протестиращите изгориха символично плакати с лика на вицепремиера Валери Симеонов.

протест
netinfo


Утре от 18:30 часа казанлъчани отново се събират за протест на площад „Севтополис“, с искане за оставка на кабинета. В събота в града ще има протестно автошествие срещу новите цени на застраховката „Гражданска отговорност“ и високите цени на горивата.