/ Община Гълъбово
Гълъбово ще отбележи годишнина от обявяването за град с богата културна и спортна програма.

На 29 август, сряда от 18:30 часа в Общината, ще бъде открита изложба от уникални съкровища. Експонатите от изложбата са намерени при разкопките на могила в Гълъбово, по-стара от древната Троя, известна в научните среди като "Култура Гълъбово", позната на археолозите от цял свят, но малко известна у нас. 
 

град Гълъбово празник
Община Гълъбово


На 30 август - четвъртък, известни личности от телевизионни формати, заедно с музикантите Дичо, Спенс, Лео, Играта, Монти и Петя Алекса, в 18:00 часа ще играят благотворително футбол на стадиона, а в 20:00 часа ще изнесат концерт в Младежки център. 

Нов храм има гълъбовското село Помощник (СНИМКИ)

На 31 август - петък от 18:00 часа на стадиона, приятелски футбол ще играят Ветераните на ФК "Ботев"-Гълъбово срещу Свиленград, а в 20:00 часа концерт в Младежки център ще изнесе народен оркестър "Орфей".
 

град Гълъбово празник
Община Гълъбово


На 1 септември - събота, ще се проведе Дамско рали, за майсторско управление на автомобил, всички участнички ще получат по 10 литра гориво, а участие в него могат да вземат дами от цялата страна, в същата събота, но вечерта от 20:00 часа концерт в Младежки център ще изнесе примата на българския попфолк Глория, заедно дъщеря й Симона.
 

град Гълъбово празник
Община Гълъбово


град Гълъбово празник
Община Гълъбово


Традиционните народни борби ще се проведат в неделя, на 2-ри септември, от 10:00 часа на стадиона.