форум
форум / netinfo
Над 40 бяха младежите от Стара Загора и Казанлък участваха в третия модул на форума „Смяна на местата – младите реагират“.

„Идеята е да покажем, че младежите имат своето полагащо им се място не само в политиката, защото свежите идеи са важна част от развитието на обществото ни като цяло. Радвам се, че успяхме да ви срещнем с представителите на местното самоуправление, от които научихте каква е функцията на общината, каква е на общинския съвет. Успяхме и да разберем, от първо лице, подробности от работата на областния управител и народните представители. Така вече решенията, които правите ще са информирани, ще знаете от кого и кога се търси отговорност за несвършена работа“, посочи народният представител Радостин Танев.

Широка дискусия предизвика темата „Всички гледни точки“, която събра пред младежите народният представител Маноил Манев и старозагорският областен координатор на ПП ГЕРБ Пламен Йорданов, народният представител Георги Гьоков и общинския председател на БСП Валентина Бонева, народния представител от ПП ВОЛЯ Кръстина Таскова и колегата й от ДПС Халил Летифов. Те споделиха своите виждания за младите хора, за популизма, за реалните политики, за отговорностите, за начините на управление пред младежката аудитория. Въпросът, който бе най-задаван по време на последната част от форума бе – какво дава, но и какво взема политиката от младите хора, които тръгват по пътя й. Отговорите бяха идентични – тя дава възможност да се променя животът на много хора към по-добро, с цената на много труд, но и отнема личното време. Всички гости потвърдиха обаче, че си заслужава щом каузата е по-добро бъдеще за идните поколения.

За европейските практики и младите лица в Европейския парламент, за възможностите за стаж, пред младежите говори Ангел Филипов, който е част от екипа на евродепутата Асим Адемов ГЕРБ/ЕНП.

„В края на последната част от форума, след проведена анкета през трите модула, стана ясно, че младежите от региона имат нужда от подобни срещи и разяснения от първо лице. Над 80% от всички над 60 младежи, които се включиха в „Смяна на местата – младите реагират“, са отговорили с „категорично – да“ на въпроса: Спомогна ли форумът за засилването на интереса ви към обществения живот в страната“, обобщи в края на последния модул Радостин Танев.