Десетки къщи и дворове в Старозагорска област наводнени
Десетки къщи и дворове в Старозагорска област наводнени / netinfo
Продължава критичното положение в Старозагорска област вследствие на падналите обилни дъждове. Най-засегнати са общините Раднево и Гълъбово. Заради придошлите води на река Мъглижка пътя за Казанлък остава затворен. Движението се извършва по обходен маршрут- през с.Ръжена, с.Кънчево, с.Розово.

Продължава да вали обилен дъжд в Гълъбово , където са наводнени централните улици.Реката в с.Априлово е излязла от коритото си и има реална опасност от наводнение.

20 къщи и района на жп гарата в Раднево са все още наводнени. В с.Знаменосец наводнените къщи са 20 , в с.Любеново-10 ,а в Сърнево под вода са 79 двора . В момента заседава кризисния щаб на община Раднево.Седем души и две оперативни групи от “Гражданска защитна” с четири помпи работят по отводняването на засегнатите райони

Критично е положението в Община Павел баня, където заради скъсана дига на река Тъжа има опасност от наводнение в с Търничане.В района на с.Скобелево на река Габровница е паднал военен мост.Предприети са аврийно-спасителни дейности за отводняване на населените места в общината .

В община Стара Загора има наводнени къщи и дворове в седем села.

Наводнен е пътя за с.Михайлово и част от пътя Стара Загора –Димитровград .

Община Опан е все още без телефонни връзки. Вода е заляла моста в с.Венец.

В община Братя Даскалови продължава да прелива вода през преливника на язовир в землището на с.Съединение и в землището на с.Найденово.

Рано тази сутрин са били изтеглени три закъсли тежкотоварни машини на прохода Шипка.