Дарителската програма на „Загорка” отново търси нестандартни проекти
Дарителската програма на „Загорка” отново търси нестандартни проекти / DarikNews.bg

И тази година „Загорка" търси оригинални и нестандартни проекти, които да участват в дарителската програма „Създаваме по-добро бъдеще".

Това второ издание е посветено изцяло на околната среда, с три подкатегории-опазване на водите, рециклиране и енергийна ефективност. От дарителската програма могат да се възползват юридически лица с нестопанска цел от цялата страна, но организатгорите поставят едно важно условие-проектите да се реализират на територията на Старозагорска област. Продължителността им е шест месеца, като проектите трябва да бъдат ориентирани към възможно най-широка група от общността, да бъдат нестандартни и оригинални. И тази година всички проедложения ще бъдат оценявани от жури, в което ще участват представители на „Загорка", Обществен дарителски фонд, областна и общинска администрация, РИОСВ, организация „Горичка", която е основана през 2006 година от Магдалена Малеева.

Средствата, които и тази година отпуска „Загорка", са 100 000 лева.

Формулярите за участие ще бъдат публикувани на сайтовете на „Загорка" и на Обществения дарителски фонд.
На 6 март от 16 часа в Регионалния исторически музей се организира информационен ден, а желаещите да участват в дарителската програма трябва да представят своите проекти до края на март.
Печелившите ще станат известни на официална церемония, която ще се проведе в градината на пивоварната компания на 3 май.

Миналата година „Загорка" дари 100 309 лева за проекти, ориентирани към здравеопазването, околната среда и образованието. Спечелиха 10 проекта, а програмата беше многократно отличена на различни наши и чужди форуми.

Инвестицията в местните общности е една от най-важните задачи, които изпълнява през годините „Загорка", припомни изпълнителният й директор Рууд ван ден Ейнден. „Въпреки кризата инвестираме в нов склад, нови машини и съоръжения, но най-важното е, че продължаваме да инвестираме в нашите хора. Нашата дарителска програма беше отличена нееднократно през изминалата година, защото ние посочихме как бизнеса и неправителствените организации могат да си сътрудничат".

„Загорка" е сред най-добрите десет компании на „Хайнекен" в Централна и Източна Европа. „Стара Загора трябва да се гордее с тази иновативна и прогресивна компания, която създава много работни места и дава европейски облик на града ни", посочи и кметът Живко Тодоров.