първолаци
първолаци / община Стара Загора
 „Скъпи ученици, нека това да бъде една успешна нова учебна година, която да Ви даде нови знания и успехи, нови приятелства и интересни занимания. Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си и работете упорито за реализиране на мечтите си!

Уважаеми учители, продължавайте  все така неуморно да пазите духа на просвещението. Приемете най-искрени пожелания за здраве, сила на духа и воля за нови успехи. С професионализъм, съчетан с мъдрост, доброта и търпение, не спирайте да отстоявате духовността!“.
Това пожелава кметът Живко Тодоров на всички старозагорски преподаватели и ученици по повод първия учебен ден.

Днес 1 350 старозагорски малчугани ще прекрачат за пръв път прага на училището в Община Стара Загора. В  62 паралелки в 28 общински училища ще се обучават първокласниците през учебната 2019/2020 г. Най-много са те в Пето основно училище „Митьо Станев“, Четвърто основно училище „Кирил Христов“, Шесто основно училище „Свети Никола“ и Второ основно училище „П. Р. Славейков“.
 
И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата-книжка с любимото на поколения българи стихотворение на Леда Милева „Зайченцето бяло“.  Във всяка книжка има и послание от Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора. 

Футболен клуб „Берое“  традиционно също подарява красиви тетрадки на първокласниците.
  
И тази година градският транспорт в Стара Загора е безплатен за всички ученици и студенти на първия учебен ден. Част от обществения транспорт ще напомня чрез специални стикери, че убиването на скоростта спасява животи.

Училищният праг през новата 2019/2020 учебна година ще прекрачат над 14 500 ученици в цялата Старозагорска област.

 
Честит първи учебен ден и на добър час!