Благодарствени писма за съвестни кметове
Благодарствени писма за съвестни кметове / netinfo
Кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев проведе извънредна среща с кметовете и кметските наместници по повод завишената опасност от пожари в региона.

“В края на летния сезон възникнаха пожари, които сериозно застрашиха някои населени места. Нашата задача е да бъдем подготвени и да реагираме по най-добрия начин. Няма нищо по-важно от това да опазим хората, имуществото и общината като цяло” , заяви Светлин Танчев в началото на срещата.

Доста по-критичен в изказването си беше временно изпълняващият длъжността заместник – кмет Боян Даскалов. Той открито изрази възмущението си от поведението на някои от кметовете на близките села, обвинявайки ги в безотговорност и липса на организация по време на критични пожарни ситуации.

Похвалени бяха кметовете на селата, които пострадаха от огъня най-много през този сезон. Благодарствени писма от община Стара Загора за добре свършената работа получиха кметът на Малка Верея Неделчо Неделчев, на село Михайлово Белчо Белчев и кметът на село Самуилово Атанаска Ганчева.

Кметовете и кметските наместници от Старозагорски регион получиха напътствия от началника на Районната служба по Противопожарна безопасност Румен Тодоров. Той препоръча да бъде направен извънреден инструктаж на хората, които работят на открито, както и да бъдат извършвани обходи и наблюдения на застрашените места.

В края на срещата кметът на общината Светлин Танчев предупреди, че “ще бъде много строг към онези, които не изпълняват задълженията си”.