Михаела
Михаела / Helpkarma.com
3 610 лева събра благотворителният концерт „Бъдеще за Михаела" в Раднево. На сцената на Дома на културата в града за добрата кауза излязоха НЧ „Настроение“, балет „Мания“, VIP Раднево, сестри Диневи, Господин Велев, Гюнай Шен, Милко Калайджиев, Мира, Наталия, Наско Ментата и Злати, Ерос, Дани, Таня Боева, Теко и други.

Още по-успешен беше благотворителният концерт в Димитровград, където с базар и изпълненията на Тони Димитрова, Стоян Захариев, Надя Казакова, Варвара Панкова, Беатрис Александрова, Мария Гогушева и танцов клуб „На мегдана“, бяха събрани още 14 700 лева за лечението на 7-годишното момиченце.

„Поклон пред всички Вас за милосърдието, човечността и благородството Ви! Благодарим Ви, че Ви има! Вие сте чудото на Михаела“, казаха развълнувани от съпричастността на добротворците родителите на детето.

Близо 4900 лева събра благотворителен концерт за Михаела

Благотворителните събития продължават и утре, 26 януари, в Градската градина в Хасково, където Краси Грозева организира фотосесия отново под надслов „Бъдеще за Михаела“.

Михаела е на 7 години, 6 от които се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започва когато Михаела е едва на година и осем месеца. Схващат й се крачетата и има силни болки в гръбнака. Парализира се. Изпращат я в Детска онкохематология при УМБАЛ „Свети Георги" гр.Пловдив, следват редица изследвания. Според лекарите е много рисковано да се направи биопсия заради мястото, на което е туморът ( в гръбнака ), за да не се парализира завинаги. Според местоположението и годините решават, че е Невробластом. Започва химиотерапия в продължение на повече от година. След проведения блок на лечение, Михаела влиза в ремисия. Радостта обаче продължава само година и половина. След направен контролен ЯМР се установява рецидив. И кошмарът започва отново. Спешна операция в болница „Иван Рилски", гр. София. Нова химиотерапия още година и три месеца за Невробластом . Пак ремисия в продължение на 10 месеца. После пак рецидив , пак операция, този път в Германия. След направената биопсия се установява ,че не е Невробластом, а Сарком на Юинг ( на меките тъкани). Следват нови протоколи, химиотерапия за Сарком на Юинг, 3 месеца в Германия на протон терапия. Три месеца след това, при ядрено-магнитен резонанс, се установява отново рецидив и няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги", гр.Пловдив и една на белия дроб в  Германия.  Продължава следоперативна химиотерапия,  но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите . Има новооткрито образувание под диафрагмата.

Според лекуващия лекар единственият ШАНС е имунотерапия, която не е регистрирана в България,  но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

Михаела има нужда от 24 флакона, които са достатъчни за 6 курса имунотерапия. Цената на 1 флакон е 15 000 евро, а за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата могат да се плащат поетапно - за всеки курс по 60 000 евро. Курсовете са през 20 дни. Първият трябва да започне началото на февруари. 

7-годишно момиченце спешно се нуждае от помощ

Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава, да излезе от този ад, който продължава вече 6 години. Моля Ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ,  да има своето детство,  да ходи на училище,  да порасне. Тя е нашето геройче, премина 4 операции ,над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия . Помогнете ни, за да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни", казва майката на Михаела.

Дарителска сметка в лева
Уни кредит Булбанк
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45