Задигнали 349 000 лв. при обира в „Горубляне”
Задигнали 349 000 лв. при обира в „Горубляне” / снимка: DarikNews.bg, архив

349 000 лева са откраднатите пари при снощния обир в офис на куриерска фирма, съобщи прокуратурата. До момента задържани за престъплението все още няма. Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

При огледа, който продължи и тази сутрин, е установено, че извън офиса на спедиторската компания няма разсипани от откраднатите пари, каквато информация се появи първоначално.

Куриерската компания днес разпространи официално писмо за инцидента, в което се посочва, че дружеството няма застрахователно покритие за такъв тип събитие. Изненадващо обаче сумата, която те признават, че е открадната, е различна от обявената от прокуратурата с 9000 лева.

„Още от сутринта на 15 октомври касовите дейности са реорганизирани и дейността на дружеството е възстановена в рамките на стандарта за обслужване на клиентите, като е направено необходимото инцидента да няма отражение върху нормалната работа с партньори и доставчици”, посочват още от компанията.

Около 20.20 ч. в понеделник петима въоръжени нападатели, облечени с тениски с надписи „ГДБОП”, нахлуха в централния офис на спедиторската фирма „Спиди” в кв. „Горубляне”. Крадците са били въоръжени с автомати „Калашников” и бухалки.

Нападателите влезли през оградата, а в самия офис проникнали през прозорец в помещение на логистиката. В стаята имало една жена. Тя била ударена с бухалка по главата. Пострадалата е настанена в Окръжна болница без опасност за живота.