/ БТА
Граждани протестират пред сградата на Народното събрание с българско знаме и викове "оставка". Събитието е организирано във Facebook. 

Протест на спешните медици, искат достойно възнаграждение

Искаме незабавна оставка на това правителство заради идеята да променят датата на националния ни празник, коментира Ганка Миладинова, която беше облечена с тениска с логото на „Има такъв народ“ (ИТН). 

БТА

Депутатът от ИТН Ивайло Вълчев каза, че доколкото са разбрали от хората, с които са се срещнали отвън, пововодът за протеста е това, че те също са засегнати от идеята за смяна на националния празник. Доколкото видяхме са хора, представляващи най-различни политически сили, но не са организирани по политическа линия, посочи той. По думите му има привърженици на ИТН, но не е организиран от партията централно.

БТА

Излязохме, видяхме се, поговорихме си с хората и разбрахме, че не им е само 3 март проблемът, а се вълнуват от доста други неща, но мисля, че е хубаво,  когато има протести навън, народните представители да не се крият като „мишлета по ъглите“, а да излизат и да си говорят с хората и да не се притесняват от това каква реакция ще получат, защото тя няма как да е винаги приятна, коментира депутатът. 
Никол Николова, БТА