Шофьор с 2,42 промила опита да подкупи полицейски патрул
Шофьор с 2,42 промила опита да подкупи полицейски патрул / МВР
Днес отделът и служители на сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия“ на ЗЖУ – София получиха голямата колективна награда „Полицай на годината 2020“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 21 декември, около 23.00 часа, на кръстовището бул.“Александър Малинов“ и ул. "Самара" в жк Младост – 4, екип на отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР забелязал автомобил, които се движел неадекватно по булеварда в посока Околовръстен път.

Служителите предприели действия по спиране на превозното средство. При полицейската проверка шофьорът не представил документи, които да удостоверят неговата правоспособност като водач - лична карта и свидетелство за правоуправление, подал единствено талона за автомобила. Мъжът, който бил във видимо нетрезво състояние, опитал да избегне последващите санкции и предложил на полицаите сума пари, за да забавят за случая.

Служителите не се поддали на провокацията, реагирали адекватно и сигнализирали за екип на отдел "Пътна полиция" . При тест за алкохол на водача, дрегерът отчел положителен резултат – 2,42 промила в кръвта.

"Искам да благодаря на колегите за адекватната им реакция, защото ако този шофьор беше продължил по пътя, можеше да предизвика пътен инцидент и да пострадат невинни хора", заяви комисар Стойно Цветков, началник на отдел Разследване при СДВР.

Той припомни, че служителите на СПС днес бяха наградени на церемонията „Полицай на годината 2020“.

"Мъжът – на 55 години, е задържан в Седмо РУ. Извършени са необходимите действия по разследването, в днешния ден материалите са докладвани в СГП, под чийто надзор се провежда и разследването. Привлечен е в качеството на обвиняем по две престъпления и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа", уточни комисар Цветков.