С изпит по химия продължава втората кандидатстудентска сесия

/ БГНЕС, архив
В 14.00 ч. в 224-та аудитория на Ректората Eлица Лалева от Благоевград изтегли вариант № 1 на тестa, който ще решават явилите се на изпита по химия. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 837.
 
Зам.-ректорът проф. Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите и изрази радостта си, че в днешния ден са решили да покажат своите знания и подготовка и своята амбиция да станат студенти в желаната от тях специалност в Софийския университет.
 
Председатели на изпитната комисия са доц. Галя Маджарова от Факултета по химия и фармация и проф. Иво Грабчев от Медицинския факултет.
 
Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Физика на ядрото и елементарните частици (обучение на английски език); Оптометрия; Химия; Химия и английски език; Химия и физика; Химия и информатика; Екохимия; Компютърна химия; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Медицинска сестра.
 
С изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите "Медицина" и "Фармация".