/ istock
Рецидивист простреля полицай в София, съобщиха от МВР.

На 8 юни той и негов колега са били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на сигнала е обяснил пред униформените, че негов съсед заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

В хода на стартиралите действия за установяването му, срещу полицаите е бил произведен изстрел, куршумът уцелил ръката на единия от униформените. Колегата му е спял да качи простреляния в патрулката, където му е оказал първа помощ.

Полицай простреля 19-годишен младеж в Плевен

Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Адекватната реакция и професионални действия на полицая довели до бързото му обезвреждане и задържане.

На място се отзовал втори полицейски екип и линейка, пострадалият полицай е транспортиран в болница.Задържаният е 67-годишният мъж, който е криминално проявен и осъждан - от 1977 до 2021 година има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи.

Иззети са пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа. Мъжът е задържан за 72 часа и разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня