Промени в движението на градския транспорт
Промени в движението на градския транспорт / снимка: Sofia Photo Agency

До 25 декември се удължава крайният срок за ремонтните дейности по изграждане на канализационния колектор по бул. "П.Ю.Тодоров", в района на Южния парк в София. Това съобщават от Столичната община, като дотогава се спира автомобилното движение по булеварда в участъка между ул. "Бяла" и ул. "Нишава". Променя се частично и маршрута на тролей №8 и на автобусите 74 и 76.

№8 - скъсява се до обръщателно колело "Военна болница"

№74 - от бул. "Акад.Ив.Е.Гешов" по бул. "България", бул. "Г.Делчев", ул. "Костенски водопад" и по маршрута си;

№76 - от бул. "България" по бул. "Гоце Делчев", ул. "Костенски водопад" и по маршрута си.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък.

До 31 януари пък се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Симеоновско шосе" между ул. "Св. Мария Магдалена" и ул. "Златен век".

Причината е изграждане на канализационна система в южните територии на София. До края на годината маршрута автобус 67 се разделя на две, съобщават още от общината.

Автобусна линия 67 в посока Симеоново ще се движи от Семинарията по маршрута си до Околовръстен път, надясно по Околовръстен път, наляво по бул. "Черни връх", ул. "Папрат" по маршрута на 98 ул. "Захари Зограф" и по бул. "Симеоновско шосе" до крайната станция в кв. "Симеоново"

Автобусна линия 67 от Семинарията по маршрута до временно колело след Околовръстен път при спирка "Моста на Сухата река" на бул. "Симеоновско шосе".