/ БГНЕС
Отпушват тапата при „Орлов мост”, но се образува друга
94506
Отпушват тапата при „Орлов мост”, но се образува друга
  • Отпушват тапата при „Орлов мост”, но се образува друга
От днес се отпушва тапата при „Орлов мост” в София, но веднага се образува друга – на столичния булевард „Тодор Каблешков”.
 
Разширението на участъка от бул. „Братя Бъкстон” до бул. „Цар Борис III” започва от днес. Плановете на местната власт са дейностите да приключат в края на годината.
 
От тази нощ вече изцяло е възстановено движението по „Царигардско шосе” в района на Орлов мост. Обновлението на участъка, който сегашният премиер Бойко Борисов ремонтира пред 10 години в качеството си на кмет на София, започва в началото на август.
 
В момента по булеварда се извършва поправка на ремонта, който Столична община направи преди две години. "Отсечката е около пешеходния надлез, който беше изграден при София тех парк до началото на естакадата на Площада на авиацията", заяви ресорният зам.-кмет Евгени Крусев.
 
Промени в движението заради ремонт на участък от ул. "Каблешков" в София

От днес започват дейностите и по бул. „Тодор Каблешков”, като до зимата се забранява влизането на автомобили в двете посоки от бул. „Братя Бъкстон” до бул. „Цар Борис”.

ремонт ул. "Каблешков"
netinfo

"Затваря се отсечката, която е между булевард „Братя Бъкстон” и входа за хипермаркета, който е в района. Започва се с изграждането на мостовото съоръжение, което е най-тежкото в този обект, с корекция на Боянска река, трябва да се използват точно определени периоди, когато реката не е толкова пълноводна. При добро време ремонтът ще бъде завършен до края на годината", уточни Крусев.

ремонт ул. "Каблешков"
netinfo