Отново протест в столичната онкология заради промените в ръководството
Отново протест в столичната онкология заради промените в ръководството / снимка: sxc.hu
Отново протест в столичната онкология заради промените в ръководството
65159
Отново протест в столичната онкология заради промените в ръководството
  • Отново протест в столичната онкология заради промените в ръководството

Медиците от столичната онкологична болница излязоха на поредния си протест срещу рокадите в съвета на директорите на лечебното заведение. Лекарите протестираха символично в продължение на 15 минути в двора на болницата и се обявиха срещу назначенията на доц. Петранка Троянова и Ласко Лазаров, на мястото на освободените доц. Лилянда Еленкова и проф. Страшимир Каранов. Директорът на болницата доц. Здравка Валерианова заяви, че не се притеснява от назначената пълна проверка на заведението, и изрази очакванията си, че проверката ще бъде обективна.

Не е толкова притеснително, че има промени в съвета на директорите, колкото че сред новите членове е бившият директор на болницата доц. Петранка Троянова, коментира доц Валерианова. Колегите знаят нейните методи на управление и не я приемат, допълни тя.

"Две години подред тя не можеше да се оправи с щатното разписание на болницата, със структурата на звената в болницата. Беше сложила едни дирекции горе в администрацията, една раздута администрация, което не отговаряше на лечебно заведение от нашия тип", коментира Валерианова.

В протеста се включи Иван Димитров, председател на федерацията Български пациентски форум. Той посочи, че през последните години пациентите са доволни от грижата, която получават в болницата, и е неприемливо да се правят подобни политически назначения.

„През последните три години нямаме сигнали за нарушения от страна на болницата. Пациентите са доволни, обгрижени са, много голям брой пациенти вече влизат и се ползват от качествено лечение, което за нас като пациентска организация е най.-важната оценка. Оттам нататък кой е директор, кой не е директор, въпросът е това да се случи. Изведнъж точно когато нещата вървят се появява някакво политическо назначение, което няма да доведе до нищо добро, а ще се влошат нещата", каза Димитров.

През последните три години болницата е била на печалба, а към средата на тази година няма просрочени задължения.