Откриха ново детско заведение в „Слатина”
Откриха ново детско заведение в „Слатина” / снимка: Sofia Photo Agency
Откриха ново детско заведение в „Слатина”
56208
Откриха ново детско заведение в „Слатина”
  • Откриха ново детско заведение в „Слатина”

Проблемът с липсата на свободни места в детските градини за столичния район Слатина" ще се реши с откриването на новопостроената детска градина и център за социална интеграция. Сградата e построена по проект "Социално включване чрез създаване на общностни центрове за деца и семейства в рискови групи". Предвидени са места за около 75 деца.

Нова детска градина и център за социална интеграция ще заработят до края на година в столичния район, обяви кметът Йорданка Фандъкова. В детското заведение ще има три групи за деца на възраст от три до шест години, като 30% от тях ще са деца в риск. Кметът на София допълни, че управлението й ще поеме директорката на детската градина в съседство.

„С тази детска градина ще се реши недостигът на места в този район и в тази възрастова група. Проектът включва и център за социалната интеграция за работа с родители, с бъдещи майки срещу изоставяне на децата. Ще работят психолози, социални работници. Това е образование, социална работа и здравеопазване заедно. Такъв център изграждаме и в район „Овча купел", малко по-малък, но със същата цел - за интеграция на деца от рискови семейства или на деца с увреждания, какъвто е случаят в „Овча купел", обясни Фандъкова.

Проектът е на обща стойност от 6 млн. лева и се финансира от Световната банка.