Опитаха да отвлекат двама бизнесмени в София
Опитаха да отвлекат двама бизнесмени в София / снимка: DarikNews.bg, Ралица Гълъбова
Опитаха да отвлекат двама бизнесмени в София
63678
Опитаха да отвлекат двама бизнесмени в София
  • Опитаха да отвлекат двама бизнесмени в София

Трима маскирани и въоръжени нападнаха двама бизнесмени в подземен гараж в столичния квартал „Витоша". Инцидентът е станал около 10 часа сутринта. Двамата мъже се готвели да се качат в автомобила си, когато били изненадани от трима нападатели с автомати. Единствено бързата реакция на единия от бизнесмените, който стрелял във въздуха, осуетила нападението.

По неофициална информация основната версия, по която работи полицията, е опит за отвличане.

Минути след 10 часа 50-годишният Константин Атанасов и 29-годишният му съдружник Огнян Дилов слезли в подземния паркинг на жилищната кооперация, в която живеят заедно. Сградата се намира на ул. „Пъстър свят" в столичния квартал „Витоша". Атанасов и Дилов ръководят фирмата за недвижими имоти „Констанс" ЕООД. В блока живеят от около година, разказа тяхна възрастна съседка: „Аз живея под тях, те живеят на петия етаж. Нямат семейства, живеят сами. Винаги ходят двамата. Аз не ги одобрявам тези работи. Винаги вървят един след друг. Сега има едно момиче, от няколко месеца живее там, но на кога е близка, не знам".

Подземния паркинг, където станало нападението над двамата бизнесмени, има десет гаражни клетки. В една от тях е бил паркиран луксозният пикап на Константин Атанасов. Секунди преди той и Огнян Дилов да се качат в автомобила, насреща им изскочили трима маскирани мъже с автомати в ръце. 50-годишният Константин стрелял еднократно във въздуха със законно притежавания си пистолет. Изненадващо маскираните нападатели побягнали от мястото светкавично без да отвърнат на стрелбата. Когато екипът на полицията пристигнал на мястото, за кратко настъпило объркване при вида на въоръжения мъж. Извършена е проверка и след като е установено, че той е една от жертвите на нападението, разследващите започнали да работят по установяване на извършителите.

В показанията си пред полицията единият от двамата бизнесмени заявил, че нападението е било опит за отвличане. Все още не е ясно каква може да е причината, за да бъдат похитени двамата мъже. Няма информация и да са носели голяма сума пари в себе си.