/ БГНЕС, архив
Във връзка с валежите от сняг в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на Столична община, съобщиха от пресцентъра на общината.
 
Работата е започнала през нощта. На терен над 120 снегопочистващи машини са обработили улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, опасни и стръмни участъци, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път на София.

Внимание на пътя! Очакват се снеговалежи и силен вятър

Продължава работа по някои вътрешно-квартални улици в районите "Красна поляна", "Люлин", "Подуене", "Витоша", "Панчарево" и др. Екипите на фирмите, ангажирани с дейностите по почистване, извършват и опесъчаване на планинските пътища на Витоша Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.
 
Изпълнява се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт. Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Няма квартали и населени места без електроснабдяване и парно.
 
От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират със съобразена скорост.