Контрапротестиращите с възхищение към вицепрезидента Маргарита Попова
Контрапротестиращите с възхищение към вицепрезидента Маргарита Попова / снимка: БГНЕС, архив
Контрапротестиращите с възхищение към вицепрезидента Маргарита Попова
66950
Контрапротестиращите с възхищение към вицепрезидента Маргарита Попова
  • Контрапротестиращите с възхищение към вицепрезидента Маргарита Попова

Със скандирания „Оставка" и „Роско, излез!" контрапротестиращи се събраха и днес пред сградата на президентството, за да изкажат недоволството си от политиката на Росен Плевнелиев. Демонстрантите призоваха държавния глава да излезе с ясна позиция по казуса Сирия и да не пречи на работата на правителството на Пламен Орешарски.

Точно в 12 на обяд близо 50 души се събраха на традиционния контрапротест в защита на кабинета „Орешарски". Демонстрантите призоваха президента Плевнелиев да подаде оставка, а вицепрезидентът Маргарита Попова да заеме поста на държавния глава. Недоволните граждани продължават да го определят като разединител на нацията.

„Изказвам възмущението си, защото Министерски съвет е на крак за бежанците, хората са в тревога, а българският президент го няма. Обяснява той от Ню Йорк, че ще спре 50% от газта на Русия и ние какво? Ще мръзнем ли тук? Какво иска той, аз не мога да го разбера! Той трябва да бъде тук, когато обществото ни е в тревога", заяви една от контрапротестирашите.

„Мъжкото момиче беше вицепрезидентът Маргарита Попова, която първа сред държавните мъже взе позиция, като каза: „Не на войната в Сирия". Президентът Плевнелиев е на принципа като Бойко Борисов - днес каже едно, утре - друго", допълни друг.

Демонстрантите заявиха, че трябва да има обединение между протестите и контрапротестите, за да може да има единно гражданско общество, което да бъде коректив на управляващите.

„Крайно време е този процес да намери пътя към онзи процес, да намерим онова общо, което ни обединява, което можем ние заедно с другите нещо да направим в името на България", допълниха контрапротестиращите.

В сряда контрапротестиращите ще поднесат цветя на вицепрезидента Маргарита Попова в знак на подкрепа.