/ БГНЕС
Поредна поправка на ремонта по столичния булевард „Дондуков”. Строителите отново са в участъка, който се преправи преди две седмици  - между улиците „Бачо Киро” и „Будапеща”, но този път пренареждат паветата по велоалеята. По време на вчерашното заседание на общинския съвет, кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че въпреки пуснатото движение по булеварда, той още не е завършен. През септември обаче в отсечката, която е с паважна настилка се игра плажен волейбол, който символизираше края на ремонта.

Ремонт без край: Нови дефекти по бул. "Дондуков" (СНИМКИ)

Дондуков
БГНЕС

В началото на месеца се наложи пренареждане на част от паветата в участъка от улица „Бачо Киро” до улица „Будапеща”. Въпреки че първоначално уж рехабилитацията беше завършила, след първите разместени павета се оказа, че работата продължавала. Сега в същия участък се преправят паветата по велоалеята. А обяснението, което кметът Йорданка Фандъкова даде пред общинските съветници е, че по „Дондуков” още текат дейности:

Да направим „Дондуков“ велик отново
 
„Цялостната реконструкция на бул. „Дондуков“ все още не е завършена. Движението е пуснато, за да не блокираме движението в града. Уточненият срок, след наложилите се съществени промени в проекта, е 1 декември. Всеки ден забавяне след 1 декември ще струва на фирмата изпълнител 77 000 лева“, посочи столичният кмет.

Фандъкова за ремонта на "Дондуков": Както свършат работата, така ще им платим

Дондуков
БГНЕС

Само преди два месеца заместникът ѝ Евгени Крусев разказа за плажния волейбол, с който тогава отбелязаха края на ремонта по паважната настилка:
 
„Поводът беше, че ремонтът на булевард „Дондуков“ приключва и целта ни беше по нестандартен начин да покажем на хората, че тези ремонти не са само затруднения, които те изпитват, но могат да бъдат и арена, за да се случи нещо готино и нещо, което да разведри обстановката в градското ежедневие“, посочи той.

Големите ремонти в столицата приключват до края на ноември
 
Крайният срок за завършване на работата по „Дондуков” се смени няколко пъти, но последната дата, която от „Московска 33” са дали е 1 декември. След това общината тепърва ще гледа за качеството на изпълнението.

Софийска община обеща повече пари за ремонт на улици през следващата година

Дондуков
БГНЕС