Движението по бул. Дондуков ще бъде пуснато в събота, 18 ноември
Движението по бул. Дондуков ще бъде пуснато в събота, 18 ноември / БГНЕС, архив
Вижда се краят на ремонтите в София
95216
Вижда се краят на ремонтите в София
  • Вижда се краят на ремонтите в София
Край на ремонтите в София за тази година. В събота, цели два дни по-рано от обещаното, ще бъде прерязана лентата по бул. „Княз Александър Дондуков”. Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че в четвъртък се пуска движението по бул. „Тодор Каблешков”. От общината обещават, че до края на месеца и площадът пред НДК също ще е готов за европредседателството.

Столична община още не е платила за ремонтите през лятото

В средата на есента идва и големият финал на ремонтите в столицата. Още на 16 ноември машините отстъпват място на автомобилите по бул. „Тодор Каблешков”. Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че довършителни дейности ще има до края на месеца. Ще се довършват тротоарите и ще се правят други довършителни работи, но движението ще бъде пуснато, обясни градоначалникът.

Големите ремонти в столицата приключват до края на ноември

Най-чаканото събитие за софиянци ще бъде факт в събота. След редица изменения във проекта, отлагания на завършването, поправки на извършения ремонт, близо половин година след началото на обновлението движението по бул. „Дондуков” ще бъде пуснато. "И там до края на месеца ще продължат довършителните дейности по тротоари, изчистване на детайли", каза кметът.

Кметът на София Йорданка Фандъкова
БГНЕС, архив

Все още не е ясно обаче какво е качеството на тазгодишните ремонти в града.  "След приключването на обектите ще започне тяхното приемане, тоест ще минат комисиите, ще огледат всичко дали е наред. Това предстои", подчерта Фандъкова.

Без автобуси около "Александър Невски ", местят туристическия паркинг

До края на ноември ще приключи и работата по бул. „Монтевидео” в „Овча купел”, както и по площада пред НДК, през който след месец и половина ще минават европейските ни гости.