Задържаха извършител на домови кражби в Ямбол
Задържаха извършител на домови кражби в Ямбол / DarikNews.bg, архив

Ямболските криминалисти задържаха извършителя на множество домови кражби. Голямата част от инкриминираните предмети са издирени и ще бъдат върнати на собствениците, съобщиха от Областна дирекция на МВР Ямбол.

През месец октомври в РУ “Полиция” – Ямбол са постъпили поредица сигнали за кражби на скъпи предмети, пари и документи от жилища в различни райони на града. Проникването в домовете е извършено през незатворени прозорци или врати на тераси в нощните часове, докато собствениците спят.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите установиха, че автор на кражбите е непълнолетен жител на Нова Загора, временно  пребиващ при свои близки в Ямбол.

Изяснено е, че на 5 октомври, прониквайки през прозорец в жилище на ул.”Странджа”, той  отнел лаптоп и два мобилни телефона. По идентичен начин е задигнал лаптоп и от дом на ул.”Ангел Кънчев”. Поредните две кражби е извършил през нощта срещу 22 октомври, когато от жилища на ул.”Еркесия” и в комплекс “Възраждане” е отнел дамска чанта с пари и видеокамера, 2 флашки и 5 мобилни телефона.

Четири дни по-късно, на 26 октомври, прониквайки през незатворини врати на тераси, от жилища на улиците “Ст.Караджа” и “Кара Кольо”, младежът е задигнал мобилен телефон, дамска чанта с пари и документи и мъжка чанта с пари, ключове и телефон. Извършителят е криминално проявен за кражби.

Той е задържан за срок до 24 часа. Продължава работата по документирането на цялостната му престъпна дейност.

По случаите са образувани досъдебни производства.