За една седмица полицията провери 1234 души
За една седмица полицията провери 1234 души / Sofia Photo Agency, архив

784 автомобила, 1234 лица  и 239 водачи за употреба на алкохол са били проверени за седмица в област Сливен. Полицейските служители са констатирали общо 368 нарушения, за които са съставени 191 акта и 177 фиша, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска. 9 са водачите употребели алкохол, 14 са неправоспособните.

С таблет за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания по административен ред  и за валидността на свидетелството за управление на МПС са извършени 239 проверки.

 

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на правилата за движение на територията на град Сливен. Патрулни автомобили са на най-натоварените улици в града. През периода, при ежедневния контрол в града на булевардите ”Ст. Стамболов”, ”Янко Сакъзов”, „Бургаско шосе”, „П. Хитов”, „Г. Данчев” и „Хаджи Димитър” са констатирани 109 нарушения, съставени са 39 акта, от които 32 по Закона за движение по пътищата и 7 по Кодекса за застраховане. Наложени са 70 глоби с фиш. Регистрирани са 13 пътно-транспортни произшествия, от които три тежки с ранени.