Вотът „Не подкрепям никого ще бъде отчитан само при определяне на изборната активност
Вотът „Не подкрепям никого ще бъде отчитан само при определяне на изборната активност / Дарик Сливен

Опцията, че „ Не подкрепям никого" е напълно действителен глас и участва заедно с действителните гласове. Не се отразява на вота на останалите кандидати, но се отразява при изчисляването на избирателната активност, обясни говорителят на РИК Сливен инж. Любомир Захариев.

Окончателният вид на бюлетината за президентските избори не е готов. Очаква се ЦИК да утвърди размерите и защитата на бюлетината, с която ще гласуваме за президент на 6 ноември, обясни още инж. Захариев.

Избирателите, които ще гласуват в деня на предстоящите избори , ще трябва изрично да поискат от секционна избирателна комисия (СИК) бюлетина, че желаят да гласуват и за националния референдум. Само тогава комисията ще им даде и бюлетина за референдума.

За 21 МИР Сливен ще бъдат отпечатани 196 800 бюлетини, което е около 10% над броя на избирателите, които за Сливенска област са 178 968.

Районната избирателна комисия в Сливен назначи съставите на секционните избирателни комисии. От 13 ноември, четвъртък РИК издава удостоверенията на членовете на СИК, информира още инж. Любомир Захариев.