/ Thinkstock/Getty Images
С по-малко от 2 стотинки се увеличава цената на водата в Сливен от 1 януари 2018 година. С новата цена за канал и пречистване увеличението възлиза на 3,2 стотинки.

Новата цена влиза в сила въз основа на решение на КЕВР от  15 декември 2017 година, за цените на водопроводните и канализационни услуги, предоставяни на потребителите от „ВиК“ - Сливен. През новата година селищата в Сливенска област без канал и пречистване на отпадъчните води ще плащат за вода 1,63 лв. – с ДДС сумата възлиза на 1,96 лева. Селищата с канализация ще плащат 1,70 лв. – с ДДС цената е 2,04 лева. Населените места с канал и пречистване на отпадъчните води на битовите потребители ще плащат за вода 2,07 лева за кубик – с ДДС цената е 2,48.

Новото увеличение на цената на водата е минимално за Сливенска област, за разлика от други райони в страната. От „ВиК“ – Сливен заявиха, че дружеството се е постарало увеличението за поддържане на активите да бъде във възможно най-ниските граници.

В Ямбол водата поскъпва от 2 лева и 31 стотинки до 2 лева и 78 стотинки. Новата цена там ще влезе в сила, когато бъде изградена пречиствателната станция в града, уточняват от комисията за енергийно и водно регулиране.