В понеделник и петък стават най- много катастрофи
В понеделник и петък стават най- много катастрофи / Дарик Сливен, Архив

Тежките пътно-транспортни произшествия са намалели с 16 през 2014 година в Сливенска област, броят на убитите е намалял с 9, а ранените са с 3-ма повече. Това съобщи в интервю за Дарик инспектор Диан Митев група пътен контрол към КАТ Сливен.

Катастрофите в населените места са двойно повече. Най- много ПТП са настъпили на второкласните пътища, но броя на убитите е най- голям по първокласните. 139 катастрофи са станали при блъскане на спряно превозно следство, следвани от сблъскване между превозни средства челно и блъснати пешеходци.

Понеделник и петък са дните с най-много катастрофи, събота с най- тежки последици, уточни инспектор Митев. Данните показват, че най- много ПТП настъпват в интервала между 11 и 12 часа – 88, а между 13 и 14 часа най-много ранени – 37.

Основната причина е поради несъобразена скорост. Най- голям е броят на убитите и ранените на възраст между 25 – 64 години. За миналата година най- много катастрофи са причинени от водачи от Румъния и Турция.

Най- опасните булеварди и илуци в Сливен са „Цар Симеон“, „Банско шосе“ и кръстовищата „Панайот Хитов“, „Христо Ботев“, „Хаджи Димитър“, „Георги Данчев“, „Стефан Стамболов“ и в района на Кооперативния пазар.