Ученици от Лайпциг и Юрмала гостуват в Сливен
Ученици от Лайпциг и Юрмала гостуват в Сливен / netinfo

Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм ”Акад. Н. Неделчев” – Сливен е домакин на работна среща на включените в проекта „Кулинарно пътешествие из Европейски региони” учебни заведения. В Сливен гостуват представители на Училище за деца със специални образователни потребности ”Роберт Блум” от Лайпциг, Германия и от Средно общообразователно училище „Булдуру Дарскопибас школа” от град Юрмала, Латвия.

Целта на проекта, който е по програма „Коменски”, е съвместна работа на ученици и учители от трите училища в изработването на различни материали, изобразяващи любими ястия; представяне на продукти от регионите и приготвянето на различни ястия от тях; запознаване с културно-историческото наследство; изработка на мини-речник на български, английски, латвийски и немски езици.

Немските и латвийски гости са пристигнали в Сливен на 18 януари и ще останат до 23-ти. Те се запознават с културно-историческото наследство на региона; с производството на различни вина. Домакините от Сливен ще приготвят ястия от българската национална кухня и ще ги представят на гостите. Предстои посещение и на Жеравна.

На 22 януари от 14 часа в залата на Областна администрация ще се състои работна среща. На нея екипите ще презентират материали, изготвени от участниците в проекта и ще се коментира извършеното от всички тях до момента.