Състав от Палма де Майорка танцува за празника на Нова Загора
Състав от Палма де Майорка танцува за празника на Нова Загора / netinfo

С концерт на фолклорен танцов състав "Тапарер ен феста" от Палма де Майорка, Испания и откриване на турнир по футбол за ученици от началните училища в града продължиха проявите посветени на празника на Нова Загора - 14-ти октомври.

Празничната програма стартира на 25 - ти септември откриване на традиционния „Есенен салон 2009" на новозагорските художници в нощта на музеите и галерии. Над 30 творби на 16 автори могат да видят до 15-ти октомври в галерия „Руси Карабиберов" любителите на изобразителното изкуство.

Днес от 18.30ч.  ще станат известни и лауреатите от тазгодишното издание на поетичния конкурс „Нова Загора 2009". 

Художествена изложба-конкурс за деца под надслов "Градът на моите мечти" ще отвори врати във вторник, 6-ти октомври, в галерия Карабиберов. В празничната програма са включени още театрални постановки, концерти на открито, награждаване на победителите във второто издание на конкурса в две теми „Моята красива домашна градина" и „Моят дом, моята гордост".

Кулминацията на тържествата ще бъде на 14 - ти октомври. В 9 часа сутринта ще започне Празничната Света литургия в църквата „Света Петка Търновска". Точно в 10.30 часа пред сградата на Община Нова Загора ще бъде даден старта на XV-ти юбилеен шосеен пробег "Петко Йорданов". Ще се проведат  тържествено заседание на Общински съвет - Нова Загора и демонстрационна футболна среща между отборите на Общинска администрация и Общински съвет. Вечерта празненствата ще продължат с концерт на Държавен фолклорен ансамбъл „Тракия" гр. Пловдив.