Студът и влагата отлепиха каменни плочки от сграда в центъра на Стралджа
Студът и влагата отлепиха каменни плочки от сграда в центъра на Стралджа / netinfo

35 л на кв.м. сняг и дъжд са паднали в стралджанско от вечерта на 6 януари до сутринта на 8 януари. Почистени са основните улици в Стралджа, както и тротоарите. Собственици на фирми също са се включили и са почистили пред входовете на офиси и магазини. 

В района на село Войника лапавицата поддържа доста тежко положението. Смесицата от дъжд и сняг продължава, по улиците  натрупаната бяла пелена е от 40 см, все още не е замръзнало, но с наближаване на вечерта вероятно температурите ще паднат и движението ще се усложни. Кметът на селото Калинка Иванова съобщи, че проблеми със снабдяването на населението с хляб, вода и електричество за сега няма. Трудно е придвижването по участъка към село Александрово

От Гражданска защита при община Стралджа съобщават, че  продължава почистването на пътищата на територията на общината , предупреждават, че проходимост има, но тя  е при зимни условия.

По сведение на отдел „Образование" всички училища в стралджанско имат редовни учебни занятия, пътуващите ученици са се придвижили без проблеми.  Отоплението във  учебните и социални заведения е осигурено. Родителите не са успели да придвижат децата си до детската градина в село Първенец, която до сряда ще остане затворена. Всички останали детски градини работят, но с намалена посещаемост. 

Влагата и студът са предизвикали отлепяне на големи каменни плочки от облицовката на сградата на банка в общинския център, допълват от общинския пресцентър. Сигналите на тел.112 не са решили проблема, затова собствениците са съборили опасно надвисналите каменни блокчета. През следващите дни наемателите подготвят изграждане на предпазна козирка.