Среща по повод 130-годишнината от професионално текстилно образование в Сливен
Среща по повод 130-годишнината от професионално текстилно образование в Сливен / Областна администрация - Сливен

Среща с представители на текстилната и шивашката индустрия в област Сливен във връзка с предстоящите чествания на 130–годишния юбилей от създаването на първото текстилно училище на Балканите се състоя в Областна администрация.

Директорът на Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков” Даниела Караманова запозна присъстващите с програмата за честванията по случай годишнината и покани представителите на текстилния бранш на тържествения концерт. Караманова призова участниците в срещата за финансова подкрепа. Същата молба отправи и областният управител Марин Кавръков, като подчерта, че през 1958 година за годишнината на техникума по текстил е издаден юбилеен алманах и оттогава датира последното издание на подобна книга.

Всички присъстващи приветстваха идеята и изразиха своята подкрепа, като обещаха да подпомогнат инициативата според възможностите си.

На работната среща са били поканени 35 фирми от бранша от Сливенска област, съобщават от областна администрация. Присъствие са потвърдили 15 от тях, а на срещата са се явили едва 6 фирми.