Спипаха пияни на пътя и шофьор без книжка
Спипаха пияни на пътя и шофьор без книжка / Dariknews.bg, архив

Трима водачи, употребили алкохол и един неправоспособен са установени от пътни полицаи през изминалото денонощие в Сливенско, информират от полицията.

Бързо производство е започнато срещу неправоспособен 27-годишен мъж от Сливен. Той е заловен да управлява лек автомобил "Форд Ескорт", след като вече има наложено административно наказание за управление на МПС, без да притежава шофьорска книжка.

В 20,30 часа в село Самуилово е спрян за проверка лек автомобил "Сеат", управляван от 29-годишен водач. При проверката се установява, че мъжът е употребил алкохол 1,71 промила.

Положителна проба за употреба на алкохол е показал спреният за проверка в 21,00 часа на бул. "Ичеренско шосе" 35-годишен водач на мотопед "Ямаха". Алкохолната проба е показала 1,39 промила. Тази сутрин в 02,10 часа, в кв."Клуцохор", е спрян за проверка лека автомобил "Фолксваген Поло", управляван от 35-годишен шофьор. Той е показал положителна проба за употреба на алкохол 1,78 промила.

Срещу водачите са образувани бързи производства.

Пътни полицаи са установили неправоспособен водач в гНова Загора, който системно управлява МПС. 42-годишният мъж от град Стара Загора е спрян за проверка днес в 03,10 часа на кръстовището с улици ,,Цар Самуил" и ,,Кънчо Чамов". Той е управлявал лек автомобил "Мерцедес 180".

При проверката се установява, че няма шофьорска книжка и вече има наложено наказание по административен ред за същото нарушения. Срещу него е образувано бързо производство.