Трафик на хора
Трафик на хора / община Сливен

Заместник-кметът Пепа Чиликова откри специализирано обучение на тема „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик” в Сливен. Във форума бяха обучени педагогически съветници, психолози и медиатори. Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) гр. Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).

Пепа Чиликова постави акцент върху това, че децата са най-уязвимата социална група и най-честите жертви на насилие и експлоатация. Именно поради тази причина се организира обучението „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик” с цел повишаване квалификацията на педагогическите специалисти, във връзка с идентифицирането на деца в риск и деца жертви на трафик.

В рамките на обучението гл.ас. д-р Мариела Тодорова-Колева запозна участниците с показателите за идентификация, чрез казуси, ролеви игри и работа в малки групи по действителни случаи. В отделни сесии се разгледа социалната закрила и подкрепа на деца – жертви на трафик и насилие, подобряването на координацията, сътрудничеството и междуинституционално взаимодействие, както и засилване на превенцията.

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение, връчен от Чиликова – председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен.