Разработени са четири проекта за  наемане на безработни
Разработени са четири проекта за наемане на безработни / netinfo

Четири регионални програми за обучение и заетост в Сливенска област са включени в Националния план за действие по заетостта за 2009 година, съобщи областният управител Христина Чолакова. Регионална програма за заетост на хора с увреждания е за осигуряване на осеммесечна заетост на 14 лица. Партньори на проекта са общините – Сливен, Котел и Нова Загора. Родители на деца с увреждания и безработни учители ще подпомагат работата на персонала в специализираните институции, в детските градини и училища, които се посещават от деца със специални образователни потребности.

торото предложение е по програма „ Поддържане сервитута на четвъртокласната републиканска пътна мрежа на територията на община Нова Загора”. В предвидените дейности ще бъдат включени 20 лица от община Нова Загора.

Третият проект е разработен от община Котел и предвижда „Ремонт на четвъртокласната пътна мрежа и улични настилки в общината”. Ще бъдат обучени 15 души и ще се осигури деветмесечна заетост на 45 лица от община Котел.

Община Твърдица е нарекла своята програма „Поддържане на пътищата от четвъртокласната пътна мрежа на община Твърдица”. В почистването ще се включат 20 лица. Регионалните програми ще се реализират тази година, като за тях е предвидено финансиране от Държавния бюджет.