Психичноболен влуди община и банка в Ямбол
Психичноболен влуди община и банка в Ямбол / netinfo

Психичноболният 53-годишен Слав Славов от Ямбол беше задържан днес и приведен за лечение в психиатричното отделение в село Хаджи Димитрово. До крайната мярка се стигна, след като в предиобедните часове той отправи заплахи за взривяване на сградите на община Ямбол, Обединена българска банка и апартамент, в близост до банката.

Сутринта около 10 часа той е отишъл в административния център на общината, който се намира на първия етаж на сградата. На една от служителките предал писмо с негова лична снимка. В левия й край е написано, че той е специалист по “взривно дело” и че в общината ще гръмне. Непосредствено след това отишъл в клон на ОББ и съобщил, че ще я взриви. Според запознати той се опитал да върже шефа на клона, но той успял да се измъкне от кабинета си. Болният се заключил и бил измъкнат от там от служители на БОП.

Реална заплаха за взрив няма, тъй като мъжът има поставена диагноза “широфреноподобно психотично разтройство” и взривовете за плод на фантазията му. Той е лекуван многократно в стационара на психиатричната болница в Раднево, уточниха от ОДП-Ямбол.