Продължава пътния контрол по пътищата в Сливен
Продължава пътния контрол по пътищата в Сливен / Sofia Photo Agency, Архив

Всеки ден полицейски служители следят за спазването на скоростта на територията на Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града.

През периода 26 август -02 сепетмври  на булевардите ”Ст.Стамболов”, ”Янко Сакъзов”, „Бургаско шосе”, „П.Хитов”, „Г.Данчев”, „Хаджи Димитър”служителите от сектор „Пътна  полиция” са съставили 115 електронни фиша на водачи превишили скоростта за движение в населено място, съобщиха от полицията в Сливен.

Проверени са 1755 автомобила, 2239 лица  и 480 обекта. Осъществени  са 444 проверки за употреба на алкохол. Полицейските служители са констатирали общо 834 нарушения, за които са съставени 240 акта и 594 фиша. От тях за  употреба на алкохол са санкционирани 15 водачи, 15 за неправоспособност и 275 електронни фиша за превишаване на скоростта. започнали работа по 35 досъдебни производства. От тях по линия на криминална полиция са образувани 32 досъдебни производства и 3 по линия на икономическа полиция. Общо приключените и изпратени в прокуратурата досъдебни производства за една седмица са 48, от тях 24 са с мнение за повдигане на обвинение.

През изминалата седмица са планирани и проведени 14 полицейски операции с оглед безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите на територията на град Сливен и на областта.

Проведени са операции с цел опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и унищожаване, както и осъществяване на административен контрол по ЗОССИ и проверки за носенето на ловното оръжие по време на ловните излети и охрана на горите и дивеча. С таблет за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания по административен ред  и за валидността на свидетелството за управление на МПС са извършени 368 проверки.