Приключиха дейностите по екопроект в Елхово
Приключиха дейностите по екопроект в Елхово / netinfo

Дейностите по програма „Местни екоинициативи 2006” в Община Елхово приключиха, съобщават от общинска администрация. Детски и младежки парламент и Център „Партньори за европейско развитие” в Елхово реализираха проектите по програмата с финансовата подкрепа на Фондация “ЕкоОбщност”.

В рамките на проекта бе проведен семинар за европейските изисквания в сферата на околната среда и управление на твърди битови отпадъци, обсъдиха се Наредбите на Общинския съвет, свързани с управлението на отпадъците.

Програмата за твърди битови отпадъци на община Елхово бе подложена на публично обсъждане, проведе се и обществена кампания за почистване на града.

В рамките на проект “Елхово – моят зелен дом” е проведена анкета за чистотата и околната среда, семинар за популяризиране на европейски и световни практики на местната политика за управление и планиране на обществените пространства, дискусия “Елхово – моят зелен град”.

Създадени са екоклубове в основните училища, екопатрули са следили за спазване на Наредбите на Общински съвет, отнасящи се до чистотата, съвместно с органите на реда.