Приключи поредната благотворителна кампания на БЧК Сливен
Приключи поредната благотворителна кампания на БЧК Сливен / dariknews.bg, архив

Приключи традиционната кампания на областната организация на БЧК – Сливен, която е насочена за подпомагане на абитуриентите сираци. От хуманитарната организация припомнят, че кампанията започна с продажба на мартеници на главната улица в Сливен от доброволци на БМЧК и благотворителен концерт на 4 март. Младежите доброволци от Шивачево подпомогнaха каузата като организираха благотворителен концерт на 24 април в залата на НЧ „ Просвета”. Участваха много състави и изпълнители от Шивачево. Гости на концерта бяха доброволци на БМЧК от ОУ „ Никола Вапцаров” с. Бяла паланка, които също участваха в концерта.

Общинската организация на БЧК –Твърдица организира на 25 април благотворителен концерт, в който взеха участие доброволци и граждани от града.

Общинската организация на БЧК – Нова Загора организира на 28 април актьорите от НЧ „Напредък-2001” да представят  постановката „Прозорецът убиец”.

Общинската организация на БЧК – Котел постави няколко благотворителни касички в града.

В залата на Военния клуб на 8 май в Сливен се проведе поздравителния и благотворителен концерт по случай Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. В концерта взеха участие детски и младежки колективи от Сливен, както и индивидуални изпълнители.

Граждани от Сливен се отзоваха и дариха официални тоалети и обувки, Нели Обретенова дари официални рокли, които бяха за 4 абитуриентки в Сливен и 6 в Нова Загора.

С усилията на всички събраната сума общо е 7 168.46 лева, която се разпредели между абитуриентите без родители. Пълните сираци са 4 и всеки получи – 250 лв., а 41 полусираци – 150 лв.