Полицейска операция в кв. „Надежда”, участва и следово куче
Полицейска операция в кв. „Надежда”, участва и следово куче / dariknews.bg, архив

Масирана полицейска операция е проведена в ромския квартал “Надежда” в Сливен със служители на групата за бързи действия и следово куче. Операцията е по линия на опазване на обществения ред и спазване разпоредбите по наредбата на Община Сливен. За двата дни на операцията, 8 и 9 юли, полицейски служители на Участък „Полиция” Надежда, групата за бързи действия и служител със следово куче са разкрили едно престъпление, посетили са сигнали за силна музика и сбиване, упражнили са контрол по спазване на обществения ред на територията на квартала. Установени са извършителите на кражба на акумулаторни батерии от сервизно помещение на фирма.

Задържани са трима мъже, след като не са изпълнили полицейско разпореждане да не смущават нощната тишина. Съставени са 8 протокола за разпореждане по Закона за МВР на лица участвали в сбиване на ул. ”Кара Кольо”.

хода на операцията са съставени  3 акта по Наредбата на Община Сливен и 2 по Закона за българските лични документи. Специализираните полицейски операции на територията на квартал “Надежда” продължават и през идните седмици.