Отчетно събрание проведе младежката организация на БЧК
Отчетно събрание проведе младежката организация на БЧК / netinfo

Отчет за дейността на областната младежка организация на БЧК през 2007 година бе направен в Сливен. Доброволците на БМЧК са удовлетворени от стореното. През годината те са продължили дейността си за подпомагане на хора с увреждания в и извън социални заведения. Екипи на БМЧК са работили с децата от Дневен център „Св.Стилиян детепазител” и „Защитено жилище”- Сливен, посещавали са децата и учениците в седмична детска градина „Калина”, Дома за увредени деца в гр. Кермен, Дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа в с.Асеновец, Социално-педагогическия интернат в с. Драгоданово

Превенцията на СПИН, зависимости, трафик на хора също са били приоритети на клубовете на БМЧК и те са работили за информирането на младите хора по тези актуални за тях проблеми.

Работата с учениците от началния курс е била насочена към обучение по първа долекарска помощ по специална програма и реализиране на проект „Поощряване уменията за четене и писане на деца от българските училища”.

Младежите са участвали във всички благотворителни кампании на организацията и имат свой принос в подпомагането на ученици в неравностойно положение и абитуриенти – сираци.

За първи път представители на младежката червенокръстка организация в Сливен са имали възможност да работят и обменят добри практики и идеи с доброволци на партньорска организация – Италианския червен кръст на проведения лагер-обучение през септември в Сливен.