Отборно трето място за боксьорите от клуб „Априлци“
Отборно трето място за боксьорите от клуб „Априлци“ / Община Тунджа

Боксов клуб „Априлец“, село Бояджик завоюва трето отборно място на провелото се в София Държавно лично и отборно първенство за младежи. Пред него са отборите на ЦСКА и Русе.

Трима състезатели на треньорите Димитър и Тодор Мутафови направиха изключително силни срещи срещу достойни партньори. Първо място и златен медал в категория 56 кг завоюва Даниел Асенов. Той спечели и статуетката за Най-техничен боксьор на турнира.Със сребърен медал се завърна Хасан Неджибов – кат. 69 кг.Силно беше участието и на третият състезател от „Априлец“ – Стоян Иванов – кат. 81 кг.

„Станахме сериозна боксова школа“, с основание за гордост сподели заслужилият треньор Димитър Мутафов, като акцентира, че в този турнир са взели участие 44 отбора със 139 състезатели.

Предстоящо е участието на братята Катин и Даниел Асенови с мъжкия национален отбор на тренировъчен лагер в Англия за предстоящите първи в историята Европейски игри в Баку – Азербайджан. Те ще се проведат от 12 до 28 юни 2015 година. В програмата на Игрите са включени 19 вида спорт - стрелба с лък, плуване, лека атлетика, бадминтон, баскетбол, бокс, кану-каяк, колоездене, плажен футбол, спортна гимнастика, джузо, карате, спортна стрелба, тенис на маса, таекуондо, триатлон, волейбол, борба и фехтовка. В Игрите ще участват повече от 6 300 спортисти.

Признание за авторитета на „Априлци“ е потвърденото от Българската Федерация по Бокс домакинство на Боксов клуб „Априлец“, с. Бояджик, през месец май т.г. на Държавен личен шампионат за младежи от 18 до 22 години.