От полицията съветват да не се пътува по пътя Петолъчката - Котел и Търговище - Котел
От полицията съветват да не се пътува по пътя Петолъчката - Котел и Търговище - Котел / netinfo

Верижни машини на Гражданска защита от Сливен, Ямбол и Търговище помагат за разчистването на проблемните райони от пътя  Петолъчката - Котел и Търговище - Котел. Те помагат за изтегляне на аварирали товарни автомобили и за оказване на помощ. Това съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР в Сливен Георги Шейтанов. Той допълва, че фирмата, отговаряща за почистването на пътната настилка, не оказва никакво съдействие за решаване на проблемите и справяне с кризисната ситуация.

Още сутринта аварирали товарни автомобили, неподготвени за пътуване при зимни условия, наложиха затваряне на пътя Петолъчката - Котел - Омуртаг. Обстановката е допълнително усложнена от това, че фирмата, ангажирана с почистването на пътната настилка - „Берко 90", не изпълнява задълженията си поради липса на средства, уточняват от полицията.

През деня сходна е обстановката и по път ІІ-48, в участъка село Тича -  Котел, което е наложило спирането на движението на автомобили по направленията Пътен възел „Петолъчка" - Котел и Търговище - Котел. По-късно през деня са освободени по една лента за движение от пътното платно в двете посоки и е осигурено преминаването на леки автомобили. По-късно през деня отново е аварирал товарен автомобил в района на село Мокрен, където поради навяванията и заледената пътна настилка преминаването на камиони е невъзможно. 

От полицията съветват водачите на МПС да не предприемат пътувания в това направление, а ако това се налага да потърсят обходни маршрути. Товарните автомобили трябва да са съоръжени с вериги и да се движат без ремаркета и полу-ремаркета.