село Съдиево
село Съдиево / община Нова Загора
С откриване на обновено пространство беше отбелязан празникът на село Съдиево. В 11:00 часа кметът Ленко Влаев посрещна ръководството на Община Нова Загора, начело с градоначалника Николай Грозев.

Всички бяха приятно впечатлени от променената визия на пространството пред кметството. С новите цветни павета и пейки за отдих мястото е напълно преобразено. Погледите привлича и оригиналната дървена композиция, дело на сръчните ръце и богата фантазия на дърводелеца Крум Велев. Майсторът е превърнал ненужния изсъхнал дънер в близост до обновената площадка в атрактивно произведение на изкуството, вплело в едно красива роза, горд орел и нежно перо.

С приветствие към жители и гости на селото се обърна и кметът Николай Грозев. Той поздрави всички с Деня на Свети Иван Рилски, покровител на съдиевци и изрази удовлетворението си от положителната промяна в родното му село. Грозев изрази своето удовлетворение от упоритата и всеотдайна работа на жителите на Съдиево за развитието и просперитета на селото, като заяви готовност да продължат ползотворното си сътрудничество за повишаване стандарта на живот на местните жители и издигане авторитета на родното им място.

село Съдиево
община Нова Загора

Трикольорната лента беше прерязана от  Грозев и Влаев, след което беше плиснато традиционното менче с вода. Специален поздрав към жители и гости отправиха възпитаниците на ОШИ „Илия Аврамов” клас „Народно пеене” и талантливите хоротропци от ТШ „All steps”. Игривите ритми повишиха градуса на настроението. Пред сградата на кметството се изви пъстро хоро, на което се хванаха и малки и големи