Обсъждат поемането на нови заеми от общината за европейски проекти
Обсъждат поемането на нови заеми от общината за европейски проекти / Дарик Сливен, архив

Общинските съветници в Сливен не одобриха общата численост и структура на общинската администрация на провеждащото се днес редовно, 27-мо заседание на Общински съвет Сливен. В началото бе приета допълнителна точка в дневния ред, внесена от общинския съветник Илия Стоев – за ползване на дървесина от горски територии от лесофонда на Сливен. Най-очакваните точки от дневния ред – за одобрение за поемане на допълнителен дълг на общината чрез седем нови заема на обща стойност 4 081 177 лева, с които да бъдат реализирани различни проекти на общината в момента се обсъждат.

Преди това ръководителят на групата съветници от ГЕРБ Димитър Митев обясни в залата, че неговата група ще подкрепи отпускането на заем за проекта за подобряване на образователната инфраструктура в община Сливен. По отношение на останалите предложения за заем, групата на ГЕРБ смята, че Община Сливен е в лошо финансово състояние и на този етап трябва сама да намери начин да ги финансира.

Мариета Петкова от групата на БСП припомни, че местният парламент вече е гласувал участието на общината в тези проекти и призова за разум при гласуването, за да се мисли напред.

 

Обсъждането продължава.