Общински съветници от ГЕРБ поискаха оставката на областния управител на Сливен
Общински съветници от ГЕРБ поискаха оставката на областния управител на Сливен / Дарик Сливен, архив

Някогашната принадлежност към Държавна сигурност е причината за исканата оставка на областния управител Марин Кавръков от 12-те съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент в Сливен. Единият от съветниците - адвокат Руси Големанов, заяви, че още през месец януари темата е коментирана пред Кавръков и му е искана оставката, сега вече искането било официално, с декларация.

Йордан Лечков от своя страна заяви, че всичко е ясно и прозрачно, становището е изпратено в централата на ГЕРБ, уведомен е и Бойко Борисов. Никой от подписалите декларацията, с исканата оставка на Кавръков, нямало да става областен управител. Йордан Лечков обаче обяви, че ще се кандидатира на следващите избори за местна власт.

 

На 16 май Областният управител на Сливен Марин Кавръков разпространи свое становище до медиите, в което обяви, че общински съветници от ГЕРБ в Сливен са поискали оставката му, а причина за това е отказът му да върне решение на Общински съвет - Сливен от 26 април 2012 г., с което кметът на общината бе упълномощен да прекрати  договора със сметопочистващата и сметоизвозваща фирма „ЛТБ България".