Община Сливен извърши ремонт на покрива и кухненския блок на ЦДГ „Детство” в кв. „Младост”
Община Сливен извърши ремонт на покрива и кухненския блок на ЦДГ „Детство” в кв. „Младост” / Община Сливен

Eдна от най-старите детски градини в Сливен вече е с изцяло обновена кухня, отговаряща на всички изисквания за здравословно хранене на децата. Ремонтът на ЦДГ "Детство", който освен кухненския блок, включва и покрива на сградата, е извършен със средства от капиталовата програма на община Сливен. В заведението са обособени кухненски и складови помещения. Градината разполага и с нов хладилник за съхранение на хранителните продукти. Ремонтните са на стойност 52 хил. лв., съобщи директорът на учебното заведение Дора Илиева.

Ремонтиран е и покривът на ЦДГ „Детство” и валежите вече не създават проблеми в сградата. Демонтирани са старата обшивка на борда и гръмоотводната инсталация, които са подменени с нови. Поставени са нови водоприемници и отдушник на покрива. Монтирана е хидроизолация на съоръжението.

Строително-монтажните работи са на стойност около 39 хил. лв. „Освен този ремонт, община Сливен ще извърши и благоустрояване на двора на градината и района около нея. В градинката до учебното заведение вече са подменени старите пейки и монтиран нови десет", посочи кметът на Сливен инж. Кольо Милев, който бе гост на откриването.

ЦДГ „Детство” е една от градините, включени в проектите на община Сливен, които ще се реализират през програмен период /2014-2020 г./ и тогава се очаква да бъде направена цялостна топлоизолация на сградата.

 

В момента в детската градина се обучават 180 деца в 6 групи.