Образователен концерт, маратон и безплатни тестове за ХИВ/СПИН се проведоха в Сливен
Образователен концерт, маратон и безплатни тестове за ХИВ/СПИН се проведоха в Сливен / netinfo

Десетки младежи изследваха безплатно и анонимно своя HIV-статус  в Сливен.

Мобилна лаборатория на Диспансера по кожно-венерически болести бе разположена пред залата на Военния клуб, където се състоя заключителен за антиСПИН кампанията концерт. На сцената пред пълна зала се представиха групите "Онлайн" и "Ново двайсе", Илин Папазян, Ruthless, Балет "Империя", Мария Вълчева, Спортни танци с участници с ученици от ПМГ и "Огнени момичета" от с. Самуилово.

Образователен концерт маратон и безплатни тестове за ХИВ/СПИН се проведоха в Сливен
netinfo

По време на концерта бяха представени интерактивни презентации и видеоматериали с любопитна информация за ХИВ/СПИН. рез целия ден на различни места в града доброволци консултираха младежи от Сливен за опасностите от заразяване с ХИВ и начините за предпазване.

В обедните часове на открити щандове на площада пред бившето кино „Българка" бяха раздадени стотици презервативи и множество атрактивни информационни материали. Непредвидено и по свое желание в кампанията се включиха и заведения около площада, които по атрактивен начин изненадваха посетителите си, насочвайки вниманието им към опасната и нелечима болест.

Успоредно с това в Градската градина се състоя спортен маратон за ученици от града. В него взеха участие близо 30 деца, а победител в надпреварата стана Ивайло Димитров.