Наемателят на взривения офис твърди, че не е бил заплашван
Наемателят на взривения офис твърди, че не е бил заплашван / netinfo

Екипи от полицията в Ямбол продължават с огледа на взривения офис в к-с  „Бенковски". Районът е отцепен, а улицата е посипана със стъкла. Вратата, която е от алуминиева дограма, е изхвърчала на 10-15 метра от сградата, което показва, че бомбата е била поставена в помещението или хвърлена през прозореца. Вътре в офиса има преобърнати и изместени от взривната вълна мебели. Няма следи от пожар. 

На мястото от сутринта работи екипът на подвижната киримналистична лаборатория на дирекцията на полицията в Ямбол. Тук са и специалистите от ДОТИ - Бургас.

Живеещи в съседните блокове твърдят, че не са усетили нищо, въпреки че взривът се е чул чак в центъра на града, т. е. на разстояние около 2-3 километра.  Мъж, работещ в баничарница на отсрещния ъгъл каза пред репортер на Дарик, че взривът бил много силен, но кратък, за секунди. Целият квартал, според него, се събудил. Хората наизлезли по терасите и пред входовете на блоковете.

Над вратата на офиса има две табели. Едната е на застрахователно дружество а другата - на фирма за моторни масла и добавки.

Според информация от полицията 41-годишният наемател на офиса бил криминално проявен. Той твърди, че не е бил заплашван и няма информация за причините за поставения взрив. Според неофициална информация обаче, освен със застраховки и моторни масла, той имал и странична дейност - лихварство.

Взривът е поставен за сплашване, е една от версиите, по които работят полицаите.