Над 150 хиляди лева приходи в областна администрация Сливен
Над 150 хиляди лева приходи в областна администрация Сливен / netinfo

80 % е изпълнението на приходната част на бюджета на Областна администрация – Сливен. От заложените 197 хиляди лева са отчетени приходи в размер на 156 хиляди 654 лева. Събраните средства от наем за 2008 година са 14 хиляди 747 лева. Наемателите с най-големи задължения са на Сливенски минерални бани – 12 563 лева, Съюза на българските художници, СДС и Канал ком, съобщи областният управител Христина Чолакова и добави, че са предприети мерки за събиране на наемите. Стопроцентовото неизпълнение на бюджета е по-малкият брой на имотите, които администрацията стопанисва, отдава под наем или продава.

От отпуснатите 38 хиляди лева за кадастрални планове, усвоените средства са 37 хиляди 697 лева. Необходимите финанси за разработване на всички територии в областта са около половин лева, уточни Чолакова. До момента е извършена процедура за избор на изпълнител и са приети параграфи.

Девет хиляди лева е преразходът на администрацията за 2008 година. Той се дължи в завишения размер на командировъчните, на увеличените данъци недвижими имоти и такса битови отпадъци.

 Капиталовите разходи през миналата година са били 91 хиляди 938 лева. От тях 50 хиляди 241 лева са използвани за хидроизолация на северната и източната фасада на сградата на Областна администрация – Сливен. Институцията е една от малкото администрации приключили годината без задължения, информира още Христина Чолакова.