Монтират коледната украса в Сливен
Монтират коледната украса в Сливен / Дарик Сливен

Започна монтирането на Коледната украса в Сливен. По традиция пред сградата на Общината и тази година ще бъде монтирана голямата елха, чиито светлини ще бъдат запалени на 6 декември, съобщи кметът Стефан Радев.

Празничната украса включва различни светещи елементи по главната улица, в централна градска част, булевардите, градинката ред „Печ", Драматичния театър и кръговото кръстовище до „Тернопол". Изцяло ще бъде променен детския кът.

„Украсата е важна за създаване на настроение. Тя се очаква и от децата, търговците и хората", сподели кмета. По думите на зам. кмета Пепа Чиликова тази година е предвидено по-различна украса.

Монтират коледната украса в Сливен
netinfo
„С малко средства и по-различно разположение ще се опитаме да предадем различен празничен облик на града, защото не можем да си позволим закупуване на допълнителна украса, както и да възстановим открадната и нарушените и повредени елементи", каза още Чиликова.

Припомням през април тази година от складови помещения на общинага бяха откраднати стрингове и осветителни тела от новогодишната украса .